top of page

Keep cookin' Mama
Chickiepita's
Met een door onszelf verzonnen naam is dit recept al jaren een favoriet in ons gezin: zelfgemaakte kipburgers op een homemade brioche bol (maar voor de snelle versie gewoon op een zacht pitabroodje) met een overheerlijke dressing. Simpel, snel en om je vingers bij af te likken.


Wat heb je nodig:
4 brioche bollen
of
4 zachte pitabroodjes
600 gr kipgehakt
1 tl knoflookpoeder
1 tl uienpoeder
1 tl paprikapoeder
1 tl witte peper
1/2 tl zout
4 plakjes cheddar smeltkaas
ijsbergsla
1 rijpe tomaat
2 teentjes knoflook
2 el mayonaise
2 el yoghurt
1/2 citroen
1 el mierikswortelpasta
1 tl crispy chili olie
Bereiding:
- Meng voor de saus de mayonaise, sap van 1/2 citroen, yoghurt, chili olie en mierikswortel door elkaar.
Meng het kipgehakt met knoflookpoeder, uienpoeder, paprikapoeder, witte peper en zout naar smaak.
Vorm er 4 platte burgers van en leg ze even in de koelkast om op te stijven.
Haal de kipfilets uit de koelkast. Verhit een pan met een laagje zonnebloemolie en bak de kipburgers aan beide kanten tot ze goudbruin en gaar zijn. Leg er direct na het bakken een plakje cheddar op.
(Ga je voor pitabroodjes, verwarm ze dan even kort in de oven tot ze warm en knapperig zijn.)
Snijd je broodjes open en leg er wat ijsbergsla op. Daarna een laagje van de saus, dan de kipburger met kaas en vervolgens nog een toefje saus. Daar bovenop een plak tomaat en het bovenkantje van je broodje.
Het recept voor brioche bollen staat elders op de site

bottom of page