top of page

Keep cookin' Mama
Christmas rocky road
Christmas rocky road is een feestelijk en onweerstaanbaar lekkernij en erg leuk voor de feestdagen. Dit recept is eigenlijk een variatie op de klassieke Rocky road. Je kunt het namelijk op allerlei manieren maken door simpelweg de vulling en de kleuren te veranderen.


Wat heb je nodig:
300 gr pure chocolade
125 gr roomboter
2 el ahornsiroop of honing
300 gr vulling:
– groene en rode m&m's
– thee biscuitjes
– mini marshmallows
kerst sprinkels
Bereiding:
- Smelt de chocolade au bain-marie. Voeg de boter en ahornsiroop of honing toe en meng tot het mooi glad en gesmolten is.
Zodra de chocolade gesmolten is, voeg je de mini marshmallows, groene en rode M&M’s en de in stukjes gebroken biscuitjes toe aan de gesmolten chocolade en schep je alles door elkaar heen.
Pak een vierkante of rechthoekige bakvorm van ca. 20x20 cm en bekleed deze met bakpapier. Schep dan het chocolademengel in de bakvorm en verdeel dit. Versier dan de rocky road met wat kerst sprinkels en eventueel overgebleven rode en groene M&M’s.
Zet de rocky road in de koelkast om op te stijven. Haal uit de bakvorm en laat nog een uur op kamertemperatuur komen voordat je het in stukken gaat snijden. Het moet dus eerst koelen zodat alles goed hard wordt en vervolgens op kamertemperatuur omdat het anders te koud is om te snijden en gaat brokkelen of afbreken.
Varieer naar eigen smaak met bijvoorbeeld noten, cranberries, gehakte mars- of snickerrepen.

bottom of page