top of page

Keep cookin' Mama
Dukkah
Dukkah is een Egyptische specerijenmix die veel als dip gegeten wordt in het Midden-oosten. Behalve specerijen bevat dukka noten en kruiden. Zet een schaaltje met goede olijfolie neer, een schaaltje met dukkah en natuurlijk lekker brood en je hebt een heel lekker bijgerechtje. Het is ook fantastisch als garnering in de soep of over een salade.


Wat heb je nodig:
300 gr rauwe hazelnoten
2 el komijnzaad
1 el korianderzaad
2 tl venkelzaad
2 tl sesamzaad
2 tl nigellazaad
1 tl zoutvlokken
optie: 1 tl chiliflakes
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
Meng de ingrediënten goed door elkaar en spreid het uit over een en met bakpapier beklede bakplaat.
Zet in de voorverwarmde oven en rooster het een minuut of 10 of tot het goudbruin en geurig is. Houd in de gaten dat het niet te donker wordt want dan wordt het bitter.
Laat iets afkoelen en doe dan in de keukenmachine om het tot een grof mengsel te malen.
Maal het niet te lang, dan wordt het "helaas pindakaas".
Dukkah is heel erg lekker als garnering over labneh. De combinatie van de zoute hangop en geroosterde noten is perfect!

bottom of page