top of page

Joodse kippensoep

Deze soep heeft een helende werking bij griep en verkoudheid. Het verkwikt, het eet makkelijk weg en de warme vloeistof maakt in ieder geval de slijmvliezen lekker los. Het wordt niet voor niets 'Joodse penicilline' genoemd. De term komt voort uit de Joodse traditie, waar kippensoep al eeuwenlang wordt gezien als een effectief middel tegen ziekte. De soep werkt ontstekingsremmend en kan het immuunsysteem ondersteunen.

IMG_5474_edited.jpg

Wat heb je nodig:

3 kippenbouten
1 kleine ui
8 kruidnagels
2 teentjes knoflook
1 stuk gember ± 5 cm
1 takje rozemarijn
2 laurierblaadjes
1 tl foelie
1 zak boeren soepgroente
1 rode peper
3 kippenbouillontabletten
2 maggi blokjes
200 gram vermicelli
1 bosje peterselie

Bereiding:

    Haal het vel van de kippenbouten maar bewaar dit wel. Doe de kippenbouten in een grote pan en vul hier 3 liter water bij tot de kip onder water staat
    Schil de gember en snijd in plakjes. Pel de ui en steek er 8 kruidnagels in. Voeg dit, samen met 2 geplette teentjes knoflook, gember, rozemarijn, laurierblaadjes en 1 tl foelie toe aan de pan. Breng dit het aan kook.
    Zodra het kookt zet je de hittebron laag en laat je de soep 3 uur zachtjes pruttelen.

    Bestrooi de kippenvellen met zout, verhit een koekenpan en braad het kippenvel aan beide kanten op hoog vuur aan. Zet daarna de hittebron lager en laat het vel krokant bakken. Haal het uit de pan en laat het uitlekken op keukenpapier. Haal de steeltjes van de peterselie en hak de blaadjes fijn.

    Haal de kip uit de bouillon en zeef alle vaste ingrediënten eruit. Breng opnieuw aan de kook en voeg een zak boeren soepgroente toe. Haal de zaadjes en zaadlijsten uit de rode peper, snijd de peper in kleine stukjes en voeg toe. Pluk het vlees van de kippenbouten en doe dit bij de soep. Voeg vervolgens 3 kippenbouillontabletten, 2 maggi blokjes en 200 gram vermicelli toe, roer door en laat de soep nog een half uur rustig pruttelen.

    Voeg naar smaak peper en zout toe.
    .
    Snij vlak voor het serveren het krokante kippenvel in reepjes. Schep de soep in een kom en garneer met de krokante reepjes en wat peterselie.

Pindasaus indisch_edited.jpg
Logo keep cookin.jpg

Copyright 2025 Keep Cookin' Mama

bottom of page