Gekleurde netjes
- Anita Harte-Deutekom
- 25 nov
- 1 minuten om te lezen
We hebben het allemaal wel eens ervaren, je koopt een net prachtige oranje sinaasappels, haalt thuis het netje eraf en ineens verandert de kleur van de sinaasappel. Ze zijn niet zo mooi als je dacht.
Dit komt omdat de kleur van het gaas waarin groenten en fruit verpakt zitten niet willekeurig gekozen is. Door de kleur van het gaas zorgvuldig te kiezen, wordt de waarneming van de natuurlijke kleur van het fruit of de groente versterkt en verbetert.

Gebruik maken van “Kleurassimilatie" is een slim trucje van de supermarkten om onze hersenen op een fout spoor te zetten. Door de gekleurde strepen van het netje op de voorgrond zien de sinaasappels er daardoor extra oranje en rijp uit, ook al zijn ze in werkelijkheid niet zo perfect oranje gekleurd.
Je ziet het ook bij limoenen in groene, citroenen in gele, knoflook in paarse en en rode ui in donkerrode netjes. Het is een slim trucje van de supermarkten om onze hersenen op een fout spoor te zetten.




Opmerkingen