Het kan niet altijd Kerstmis zijn
- Anita Harte-Deutekom
- 4 mei
- 2 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 12 nov
Kerstmis staat gelijk aan lekker eten en gezellig tafelen met familie. Je uren uitsloven in de keuken om het perfecte kerstmenu op tafel te zetten. In de decembermaand is bijna iedereen bezig met eten. De magie die er dan in de lucht hangt nodigt uit tot gezellig gedekte tafels met mooie gerechten.
En dan is het januari, the magic is gone en we gaan weer aan het werk, naar school met ieder zijn of haar eigen ritme. De tijd van uitgebreid koken gaat, samen met de kerstballen, de komende 50 weken in een doos op zolder.
Tijdgebrek speelt vaak een rol. Druk zijn lijkt een soort van standaard geworden in ons leven. Na je werkdag hollend het gebouw verlaten om de kinderen op tijd van school of de oppas te halen. Nog even een pakje op de post moeten doen en dan even snel de supermarkt in. Dan is het best aantrekkelijk om iets kant-en-klaars te halen of eten te bestellen.

Het kan niet altijd kerstmis zijn
Alle begin is moeilijk en dit eerste magazine heeft dan ook best wel wat tijd in beslag genomen.
Het is al gauw bij vrienden en bekenden terechtgekomen die er naar hartenlust uit gekookt en geëxperimenteerd hebben.
Vooropgesteld, niet iedereen houdt van koken. Ik ben mijn leven lang al geïnteresseerd in recepten, vooral ook recepten van andere culturen. Vroeger als kind verzamelde ik vele recepten in een multomap uit verschillende tijdschriften, kookbladen en krantjes van de supermarkt. Ik maakte hiermee een eigen kookboek met gerechten om ooit uit te proberen.
En dat doe ik al jaren naar hartenlust! Door de jaren heen zijn deze recepten aangepast naar onze eigen smaak.
Op verzoek van velen heb ik ze gebundeld in mijn 1e kookmagazine. Kun jij je ook lekker 'uitsloven' in de keuken in die weken dat het toevallig geen Kerstmis is.




Opmerkingen