Microgreens
- Anita Harte-Deutekom
- 16 mei
- 1 minuten om te lezen

Microgreens zijn jonge, eetbare zaailingen. Iedereen kent de tuinkers die je als kind op een vochtig stukje keukenrol of sponsje liet groeien en na een paar dagen kunt oogsten. Er zijn echter ondertussen veel meer soorten, elk met hun eigen kleur en smaak. Mild, verfrissend, pittig of zoet en de smaak is veel intenser dan hun “grote broertjes”. Ze smaken niet alleen ontzettend lekker, maar zitten ook nog eens boordevol vitamines en mineralen.

Microgreens zijn micro leaves en baby leaves. Micro leaves zijn de kiemen, het jongste stadium.
Je oogst en eet zowel de stengel als het blad. Baby leaves groeien iets langer door. Dit zijn de jonge scheuten van de plantjes en hiervan eet je alleen het blad.
Je gebruikt ze in salades, als decoratie op soepen en smoothies, op je broodje kaas, in sandwiches of als toppings op bijvoorbeeld avocado of tomaat.

Via mijn schoonzusje krijg ik vaak microgreens van “buurman Jan”. Ik ken hem niet persoonlijk maar kijk elke keer weer uit naar wat er mijn kant opgeslingerd wordt. Ondertussen ben ik er redelijk aan verslaafd en het grote voordeel is, mijn lief eet ineens ook groenten.
Met de groe(n)ten van Buurman Jan…




Opmerkingen