Nederlandse wortels en Indische roots
- Anita Harte-Deutekom
- 20 mei
- 1 minuten om te lezen
Het uitbrengen van magazine nr. 2, “Nederlandse wortels en Indische roots” was voor mij een grote wens die uitgekomen is.

Je zult zien dat het merendeel van de gerechten in dit magazine voortkomen uit de Indische keuken. Er is een enorm verschil tussen Indische en Indonesische gerechten. Nederland kwam in de koloniale periode in aanraking met de Indonesische keuken. De Indische keuken bestaat uit samengestelde gerechten verzonnen in Nederlands-Indië, of om gerechten uit Nederlands-Indië die in Nederland verzonnen zijn bij gebrek aan Aziatische ingrediënten. Deze samenvoeging van Indonesisch en Nederlands noem je de Indische keuken.
Met mijn blonde haar en blauwe ogen kun je wel stellen dat mijn Indische “roots”
aan zijn komen waaien. Verworven in een lang vervlogen tijd, many moons ago.
Mijn honger naar Indisch eten, de geuren en de smaken komen uit de tijd dat ik bij toeval veel tijd heb doorgebracht bij en met een Indonesische dame. De smaak van haar eten, maar ook de heerlijke geur als zij aan het koken was, vergeet ik nooit.
Veel van deze recepten heb ik natuurlijk zelf uitgeprobeerd en soms enigszins aangepast. Ik daag je uit om te experimenteren met de ingrediënten, net zoals ik dat ik dat heb gedaan.
Het gaat niet altijd om het letterlijk volgen van de recepten. Iedereen heeft zo zijn eigen smaken en voorkeuren. Het belangrijkste is dat je de authentieke smaken van het gerecht niet uit het ook verliest.
Uiteraard is er ook ruimte voor recepten uit andere wereldkeukens en hoop ik dat jullie (weer) veel plezier zullen beleven aan dit magazine. Want dat is het voornaamste ingrediënt bij het koken.




Opmerkingen