Over mij
- Anita Harte-Deutekom
- 31 jul
- 1 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 25 nov
Ik ben mijn leven lang al geïnteresseerd in recepten, vooral ook vanuit andere culturen. Als kind verzamelde ik er veel uit verschillende tijdschriften, kookbladen en krantjes van de supermarkten en bewaarde deze in een multomap. Ik maakte hiermee een eigen "kookboek" met gerechten om ooit uit te proberen.
Mijn dochter is ook besmet met het "kookvirus" en samen staan we dagen te koken.
Quality time, we hebben dezelfde passie.
Verwacht van mij geen reisverslagen, achtergrondinformatie of tig gekunstelde foto's.
What you see is what you get....

Je zult zien dat veel van de gerechten voortkomen uit de Indische keuken. Met mijn blonde haar en blauwe ogen kun je wel stellen dat mijn Indische “roots” aan zijn komen waaien. Verworven in een lang vervlogen tijd, many moons ago. Mijn honger naar Indisch eten, de geuren en de smaken komen uit de tijd dat ik bij toeval veel tijd heb doorgebracht bij en met een Indische dame. De smaak van haar eten, maar ook de heerlijke geur als zij aan het koken was, vergeet ik nooit. Gelukkig heb ik de recepten nog.
In de loop der tijd zijn deze recepten aangepast naar onze eigen smaak. Onze keuken is rond etenstijd al jaren het verzamelpunt voor gezin, familie, vrienden en buren bij wie mijn gerechten kennelijk in de smaak vallen. Ook wordt ik regelmatig gevraagd om vriendengroepen te begeleiden tijdens hun kookavonden en maak ik de postpartum maaltijden voor Praktijk BeKind.
Voor al die mensen die door de jaren heen om mijn recepten gevraagd hebben, heb ik een aantal heerlijke, makkelijke en toch indrukwekkende gerechten verzameld en deze deel ik graag met je.




Opmerkingen